Gemmare verloskunde, wij bevallen.
Onze praktijk Zwangerschap De bevaling Na de bevalling Mamma Cafe Actueel
.
Borst- of flesvoeding?
.
Zwangerschap
KNOV keurmerk

Het Gemmare Geboorteplan: jouw bevalling, jouw wensen

Nu je zwanger bent ga je waarschijnlijk nadenken over de geboorte van je kind. Je kunt veel informatie over de bevalling verzamelen. Dit kan je doen door bijv. een zwangerschapscursus te volgen, door erover te praten met mensen uit je omgeving en door er over te lezen. Deze informatie kan je dan helpen bij het nadenken over wat je tijdens je bevalling graag wel of juist niet zou willen. Dit kan je dan vastleggen in een geboorteplan.

Dit geboorteplan helpt je om je wensen en verwachtingen rondom de bevalling duidelijk aan te geven. Je krijgt daardoor een beter beeld welke keuzes jij en je partner kunnen maken. Het gaat er altijd om dat jij de regie behoudt over een van de meest belangrijke gebeurtenissen in jullie leven.

Met behulp van dit plan kun je jouw wensen rondom de bevalling beschrijven. Het is een soort communicatie-instrument waarmee wij in een oogopslag kunnen zien wat jullie verwachtingen rondom de bevalling zijn. Ook wanneer je onder controle bent/komt van de gynaecoloog kun je dit plan als handvat gebruiken.

Door met dit geboorteplan bezig te zijn, ontdek je zelf wat je belangrijk vindt, wat je ideeën en wensen zijn en wat je van anderen verwacht. Door hier met ons over te praten, begrijpen wij elkaar beter en weten we wat we aan elkaar hebben tijdens de bevalling. Dit komt de samenwerking ten goede. Wij streven er naar om de bevalling op een voor jou zo prettig mogelijke manier te laten verlopen.

Om met een goed gevoel terug te kunnen kijken op je bevalling is het vooral belangrijk dat je je betrokken hebt gevoeld bij de beslissingen die genomen zijn tijdens het proces van bevallen. Hiertoe zal dit geboorteplan bij kunnen dragen.

Bedenk hierbij wel dat er soms omstandigheden zijn waar niet altijd aan jouw wensen voldaan kan worden. Dit hoeft natuurlijk niet erg te zijn. Het is belangrijk dat het duidelijk voor je is waarom het anders gaat. Het gaat er uiteindelijk om dat jij en jullie kind er samen gezond en tevreden doorheen komen.
Geboorteplan
Het geboorteplan is een apart boekje dat je van ons ontvangt als je 30 weken zwanger bent.
Je kunt het, net als je zwangerschapsmapje, bewaren als aandenken aan je zwangerschap en bevalling.

Huisbezoek
Wanneer je voor de eerste keer gaat bevallen, komen wij rond de 36e week van je zwangerschap bij je thuis. Tijdens dit huisbezoek wordt ondermeer beoordeeld of jouw thuissituatie geschikt is voor een veilige bevalling en kraamperiode. Ook wordt dan je geboorteplan besproken.