Gemmare verloskunde, wij bevallen.
Onze praktijk Zwangerschap De bevaling Na de bevalling Mamma Cafe Actueel
.
Borst- of flesvoeding?
.
De bevalling
KNOV keurmerk

Wanneer moet je ons bellen?

Belangrijkste is dat je altijd mag bellen als je ongerust bent, twijfelt of vragen hebt!

Voor 37 weken
- Als je je zorgen maakt.
- Bij bloed- of vruchtwaterverlies.
- Als je denkt dat je weeën hebt.


Na 37 weken
Zorgen/twijfel
Als je niet zeker weet of je moet bellen, of je twijfelt, bel voor de zekerheid dan even. Je kunt nooit te vaak bellen, al is het alleen voor geruststelling via de telefoon. 
 
Weeën
Beval je voor de eerste keer, bel ons dan als de weeën 1 à 2 uur lang om de 3 à 4 minuten komen en ongeveer een minuut aanhouden. Ben je al een keer eerder bevallen dan bel je ons wanneer je denkt dat je ontsluitingsweeën hebt. Heb je zelf het idee dat je eerder een controle wilt, dan mag je altijd eerder bellen! 
 
Bloedverlies
Helderrood bloedverlies dat niet slijmerig is en meer dan een maandverband vol, binnen een half uur.

Vruchtwaterverlies
Wanneer het vruchtwater groen of (donker)bruin is direct bellen.
Is het vruchtwater kleurloos of helder dan kan je overdag het spoednummer bellen. Is het laat in de avond of ‘s nachts bel dan na 8.45 uur ons spoednummer. Probeer vruchtwater op te vangen in een potje of verbandje. Bewaar het verbandje, nat onder- of beddengoed in een gesloten zak, zodat wij de kleur en de hoeveelheid van het vruchtwater kunnen beoordelen.Geboorteplan
Aan de hand van het door jullie samengestelde geboorteplan proberen we tijdens de bevalling zoveel mogelijk rekening te houden met jullie persoonlijke wensen.