Gemmare verloskunde, wij bevallen.
Onze praktijk Zwangerschap De bevaling Na de bevalling Mamma Cafe Actueel
.
Borst- of flesvoeding?
.
Zwangerschap
KNOV keurmerk

Zwangerschapscursussen

Er bestaan vele cursussen op het gebied van de zwangerschap en de bevalling. In het bijzonder bij een eerste zwangerschap vinden wij het belangrijk dat je aan een bepaalde vorm van zwangerschapseducatie doet. Het is van belang dat je een cursus volgt die bij je past. Om je bij jouw keuze te helpen volgt hieronder een selectie van verschillende vormen van begeleiding.


Zwangerfit
In de opzet van deze vorm van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en de kennis van het functioneren van de bekkenbodemspieren. Dit alles oefenbaar gemaakt met basiselementen uit de aerobic en de fitness. Het stelt zwangeren in de gelegenheid zich actief te bewegen.

In Nijverdal bij fysiosens: www.fysiosens.nl
In Hellendoorn bij fysiotherapie Hellendoorn: www.fysiohellendoorn.nl
In Almelo via de Thuiszorg Noord West Twente.

Voor overige adressen zie op de site van de NVFB, de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg.

Zwangerfit Aqua
Bewegen in warm water en een rustige omgeving nodigt uit tot ontspannen. Daarnaast zorgt het gevoel van gewichteloosheid ervoor dat bewegingen soepeler uitgevoerd kunnen worden.
Er wordt getraind met de bekken- en bekkenbodemspieren, maar ook de conditie wordt op peil gehouden. Voordeel: fitheid en spierkracht van alle spieren blijven langer behouden.
Voor meer informatie: Fysiosens. www.fysiosens.nl


Zwangerschapsyoga
Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga waarbij de aanstaande ouders zich samen voorbereiden op de geboorte van het kindje.

Yoga Twenterand, kiezen voor bewuste rust. Voor meer informatie:  www.yogatwenterand.nl

Zwangerschapsyoga Raalte
Marjon Bodegraven
Kemphaan 40
8103GN Raalte
0572-355637
 
http://www.adem-ontspanning.nl

I-Yoga Rijssen
Markeloseweg 64
7461 EE Rijssen

http://www.i-yogarijssen.nl/zwangerschapsyoga.html


Samen bevallen
Deze cursus biedt de mogelijkheid om jou, samen met jouw partner, je voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de cursus word je uitgebreid geïnformeerd en leer je praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er ook steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jouw bevalling.

Zie voor locaties www.samenbevallen.nl

Haptonomie
Deze begeleiding richt zich op beide ouders en hun aanvankelijk nog ongeboren kind. Het doel van deze begeleiding is om het kind zo te begeleiden dat deze tot optimale ontplooiing kan komen.Zie voor adressen Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding www.vhzb.nl

Zwangerschapscursus volgens de Cesar oefentherapie
Deze cursus wordt gegeven in Raalte. Kijk voor informatie op  www.cesarraalte.nl

Het 9 maanden programma van Vital Centre
Dit is een geheel op de zwangerschap en op de tijd na de bevalling afgestemd programma. Aan bod komen o.a. behouden/verbeteren van de conditie, verlengen en versterken van de spieren, preventie tegen verschillende zwangerschapsklachten e.d. De cursus wordt gegeven in Raalte (en Heino).
www.vitalcentre.nl

Cursussen borstvoedingIn Ziekenhuis Groep Twente (Z.G.T.), locatie Almelo wordt elke maand een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd over het geven van borstvoeding.
De data voor de borstvoedingscursussen kun je navragen bij de assistentes.

Ook is er altijd de mogelijkheid voor een gratis consult bij de lactatiekundige van Naviva in het Mammacafé, als je vragen hebt over borstvoeding!
Informatiebijeenkomsten over de zwangerschap in onze praktijk, zie onze activiteiten (actueel).